Vukovarski etno sajam od 24. do 26. rujna

Od 24. do 26. rujna održava se VUKOVARSKI ETNO SAJAM te sadržaja za sve generacije neće nedostajati.

U središtu pažnje ponovno će biti sajam tradicijskih proizvoda i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta te proizvođača hrane i pića, na kojem proizvode i usluge izlažu proizvođači s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije, ali i Hrvatske.

Djeca će tako moći sudjelovati u jednoj od pet najavljenih radionica u kojima će se izrađivati drvene igračke, cvjetni vjenčići, oblikovati glina. Ljubitelji tradicije uživat će u bogatstvu narodnih nošnji i u nastupima kulturno-umjetničkih društava, kako domaćih tako i gostujućih.

U Vukovaru će se moći isprobati i gastro specijalitete iz cijele Hrvatske, a u sklopu petog po redu gastro eventa “Okusi Hrvatske”. ali i osvježiti se Vukovarskim i drugim pivima uz kulturno-umjetnički program uz degustaciju piva “Vukovar OktoBierFest”.

Glazbeni dio programa Vukovarskog etno sajma u petak će otvoriti tamburaši, odnosno Tamburaški sastav Sremci, a u subotu će posjetitelji moći uživati u nastupu popularne i omiljene Vanne. Tamburaši će zasvirati i posljednje večeri Sajma, no ovoga puta posjetitelje će zabavljati Tamburaški bend Libero.

U nedjelju, 26. rujna, u okviru etno sajma, obilježit će se i Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije. Povodom obilježavanje Svjetskog dana turizma, Udruga vodiča istog dana organizira razgled grada u pratnji kostimiranih vodiča pod nazivom Turist u svom gradu.

Stoga zadnji vikend u rujnu rezervirajte za Vukovar.