VukovArt – goes vertical!

I ove godine u Vukovaru će se održati street art festival pod nazivom VUKOVART – goes vertical! U suorganizaciji Vala kulture i Grada Vukovara, kao nastavak prošlogodišnje međunarodne manifestacije VUKOVART – luka umjetnosti 2017.

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a na inicijativu gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave, Vukovar će i ove godine ugostiti najuspješnije umjetnike svjetske street art scene, a posjetitelji će moći promatrati kreativne procese Marine Capdevile iz Španjolske, Rickeyja Lee Gordona iz Južnoafričke Republike, Vere Bugatti i Fabia Fedelea iz Italije, Elle & Pitra iz Francuske te dvojice hrvatskih umjetnika, Cheza i Sarme.

Projekt Vukovart – goes vertical! obuhvatit će uređenje 900m2 zidova na 5 lokacija u Borovu naselju, a nove slike prekrivat će gotovo 700m2. Lokacije koje će poprimiti novi izgled su:
Blage Zadre 48 i 175, Hrvatskog zrakoplovstva 19 te Domovinskog rata 38 i 52. Lokacije su odabrane temeljem dobivenih suglasnosti stanara.

Sam projekt prati mnoštvo događanja te će posjetitelji imati prigodu uživati u video večerima o 3D slikarstvu, koncertima, besplatnim atraktivnim majicama i promotivnim materijalima i razgovoru s umjetnicima i umjetnicama na Art corneru koji će biti postavljen u centru grada.

Festival je također namijenjen i obiteljima s djecom te će tako najmlađi kreativci moći sudjelovati u dječjem programu Kredica 2 te našim svjetskim umjetnicima najaviti svježu konkurenciju.

Više o partnerima, organizatorima i sponzorima na službenoj web stranici projekta www.vukovart.com

Najavu projekta možete pogledati na youtube kanalu

Posjetite nas u Vukovaru od 29. svibnja do 10. lipnja!