Dan informiranja mladih VuMi 2018.

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa “Info centar za mlade Vukovar”, deveti godinu zaredom organizira Dana informiranja mladih pod nazivom „VuMi“. Dan informiranja mladih će se održati u četvrtak, 7. lipnja 2018. u Gradskoj knjižnici Vukovar, Odjel Spajalica, od 10:00 do 14:00 sati.

Glavni cilj sajma je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara.

Inicijativa za organiziranje Sajma pokrenuta je od strane Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara, Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar, te Europskog doma Vukovar, koji su ujedno i suorganizatori Sajma. Ove godine, dodatna potpora VuMi-u i njegovim organizatorima je Gimnazija Vukovar – kroz program Škola ambasador EU parlamenta.

VuMi mladima nudi različite informativne aktivnosti: od grupnih informiranja mladih na određene teme, preko on-line informativke kroz you tube kanal ICM-a i te promocijske info štandove. Uvodna aktivnost za mlade, u okviru VuMi-ja, je debata s učenicima Gimnazije Vukovar na temu “Mladi trebaju ostati u Hrvatskoj“.

 

Dan informiranja mladih financijski je podržao Grad Vukovar.