INA – Inicijativa za mlade – Studentska praksa

INA je postala partnerska ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj, a koja će:

1. omogućiti studentima kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima
2. poticati suradnju poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja
3. omogućiti poslodavcima pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika

U Inicijativu se do sada uključilo oko 140 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki, te je dogovoreno preko 600 mjesta za studentsku praksu. Prijave ostaju otvorene te se očekuje daljnje uključivanje zainteresiranih poslodavaca koji će preko Inicijative studentima nuditi praksu i vrijedno radno iskustvo.Kako se prijaviti na praksu?

Na praksu se moguće prijaviti preko portala Inicijativa za mlade ili preko e-mail adrese praksa@ina.hr (vrijedi samo za ljetni period od 1.7. do 31.8.). Poslodavac će, nakon provedene selekcije, izabrati najboljeg kandidata za praksu.

Prijava putem portala Incijativa za mlade

Studenti mogu, pomoću AAI@EduHR logina, pristupiti portalu Inicijativa za mlade gdje će imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva te se mogu prijaviti na praksu izravno poslodavcu.

U okviru Inicijative za mlade, studentska će praksa trajati najmanje 6 tjedana, u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji, do 6 mjeseci, uz mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima. Pritom će svaki student tijekom studentske prakse dobiti tri zadatka:

(1) dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke

(2) dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno – temu projekta dogovaraju student i poslodavac

(3) jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe.

Po završetku prakse i studenti i mentori bit će obvezni podnijeti izvješće o studentskoj praksi na web-stranicu Inicijative za mlade.

Kako biste dobili pristup portalu, obratite se kontakt osobi za Inicijativu za mlade na Vašem fakultetu, koja će Vam omogućiti pristup portalu i praksama. Nakon što administrator unese vaše podatke, pomoću AAI logina ćete moći pristupiti svom profilu na portalu unutar kojeg ćete moći vidjeti sve otvorene prakse za vaše polje studija.

Za dodatna pojašnjenja ili pomoć, možete se slobodno obratiti svom administratoru za Inicijativu na fakultetu ili gđi. Vali Marszalek, HUP koordinatorici za Inicijativu za mlade, na mail: vali.marszalek@hup.hr.

Prijava putem e-mail adrese praksa@ina.hr

Ukoliko nije sklopljena suradnja između fakulteta i Inicijative za mlade ili ukoliko niste u mogućnosti dobiti podatke za prijavu od kontakt osobe na Vašem fakultetu, u ljetnom periodu od 1.7. do 31.8. moguće su prijave direktno na e-mail adresu: praksa@ina.hr. Za prijavu ovim putem bit će dovoljno ispuniti Obrazac za prijavu i poslati ga na navedenu e-mail adresu te će vas kontaktirati povratno u najkraćem mogućem roku.

Prakse koje INA nudi u sklopu Inicijative za mlade

Izvor: INA