Još uvijek se pitamo “U čem’ je problem?”

U Vukovaru je u četvrtak 5. listopada 2017. godine, održan 2. međužupanijski sastanak u sklopu projekta „U čem’ je problem?”
Projektni partneri, suradnici i mladi iz Siska, Osijeka i Vukovara, ovaj su puta saznali nešto više o potrebama i problemima mladih Vukovarsko-srijemske županije, koje su sami mladi definirali tijekom dosadašnjih aktivnosti projekta.

Zapošljavanje, obrazovanje i aktivno sudjelovanje mladih istaknuti su kao područja u kojima mladi VSŽ imaju najviše problema, ali su tijekom svog rada definirali i moguće aktivnosti koje bi vodile rjašavanju istih. U raspravi, najviše se vremena posvetilo manjku samopouzdanja kod mladih, njegovim uzrocima i posljedicama, ali naravno i mogućnostima pomoći i podrške mladima.

Sudionici su razmijenili svoja iskustva o toj i drugim temama te se zadnji dio ove posjete proveo u ugodnom obilasku grada Vukovara i nastavku razmjene iskustava sudionika na temu sudjelovanja mladih u donošenju odluka.

Da podsjetimo:
Projekt ”U čem’ je problem?” provodi se u okviru programa Europske unije Erasmus+. Projekt provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak na području tri županije s najvećom stopom nezaposlenih mladih osoba u RH, a to su Sisačko–moslavačka, Osječko–baranjska i Vukovarsko–srijemska županija. Vrijednost projekta je 10.920,00 €, u potpunosti financiran sredstvima Europske unije. Projekt je odobren u okviru Ključne aktivnosti 3: Podrška reformi politike, a provodit će se 12 mjeseci, točnije do 31. siječnja 2018. godine.
Opći cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih ljudi u demokratskom životu i na tržištu rada, dok su specifični ciljevi projekta povećati znanja i vještine mladih relevantne za procese razvoja politika za mlade te poticati dijalog između mladih i donositelja odluka odnosno tvoraca politika u području mladih i rada s mladima.